VISLEER : LOOIEN & VERVEN

 

In de "All-In Basis Workshop Visleer" voer je zelf drie looimethoden uit waarmee je wit, crème en bruin zalmleer maakt. Alle bewerkingen om soepel leer te vervaardigen, glanzen, kleuren, onderhoud en wereldwijd looien!                                                                               Visleer Duurzaam & Lichtecht Verven": plantaardig verven van visleer: Gespecialiseerde kennis over koud maar toch lichtecht verven, inclusief toepassing van een nieuw ontdekte beitsstof. Met Verfbrem, IJzer, extracten van Meekrap en Cochenille, plus een milieuvriendelijke Indigokuip.                                                                              

Shibori Visleer!   ! NIEUW !  Interessant visleer ontstaat door toepassing van Africaanse afbind technieken op zalmleer en kabeljauw. Ontdek een scala aan afbind en oververf technieken. Experimenteer met ontwerpen op batist en visleer (aanwezig). Aandacht voor lichtechtheid en sterke plantaardige verfbaden van Indigo, Roestkleur en Extracten. Het Shibori Visleer eigen ontwerp dat je met je nieuwe skills maakt, biedt je een super inspiratie!

Al bij het begin zie je de mooie structuur ontstaan
Al bij het begin zie je de mooie structuur ontstaan
vrolijk wapperende zalmvellen looien na in zon en wind
vrolijk wapperende zalmvellen looien na in zon en wind

 

Komende Workshops

 

Er zijn weer kleinschalige workshops mogelijk op een locatie in Driebergen

Basis Workshop Visleer Maken

Een workshop is altijd mogelijk op afspraak en is dan op een zaterdag van10.00 tot 16.00, de prijs is 70l-

Stuur een mailtje  naar: visleer.natuurlijk@gmail.com

Ik stuur je dan vrijblijvend meer informatie en beantwoord graag je

speciale vragen!

 

 

De ;ocatie is in

Driebergen

 

 

 

shibori 'karper'
shibori 'karper'

info en aanmelden

visleer.natuurlijk@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gucci:: zalm en gevlekte zeewolf
Gucci:: zalm en gevlekte zeewolf

Intensieve Workshop Visleer Maken

Van het velletje van een vis kun je sterk, zacht en soepel leer maken. Het leer kan reptielachtig en “oer” zijn,  maar tegelijk ook chique zoals slangen leer. Je kunt het leer makkelijk verwerken; je kunt het knippen, snijden, naaien of verlijmen. Het is speciaal mooi als opvallend detail.

 

Modern en praktisch aan visleer is dat je het met absoluut duurzame ingrediënten zoals sommige plantaardige olieën, verschillende boombasten, specerijen of fruitschillen kunt looien. Zelfs met wat wildere looistoffen kun je op kleine schaal prima zelf thuis aan de slag.

 

De Intensieve Workshop Visleer biedt je op één dag drie natuurlijke looimethoden, die elk een ander effect hebben op de structuur en kleur van het leer. Eindbewerkingen krijgen veel aandacht, omdat daar de kwaliteit van je leer van afhangt. Je werkt met zalmhuiden, maar de technieken zijn voor het meeste visleer geschikt. Je doorloopt met de snelste looimethode alle stappen; bij de andere twee methoden heeft het looiproces wat langere tijd nodig; dus reken op enig nawerk thuis om je mooie zalmleer definitief te kunnen bemachtigen.

 

De workshop is inclusief een reader met de toegepaste looimethoden en bewerkingen, zodat je met een goede basis naar huis gaat voor verdere avonturen met dit bijzondere ambacht!

schrapen DIY - kopie.docx
afgieten zalm
olielooimix
oliezalm hangt buiten
randschrapen
opgespannen zalm, naturel

Hierboven zie je kort alle bewerkingen van visvelletje tot visleer in beeld! Schoonmaken en ontschubben, toepassen van de bast of de olie looimethode, narijpen in de zon, eindbewerkingen en opspannen. Elk beeld is exemplarisch voor een scala aan ambachtelijke handelingen.